Thursday, September 3, 2009

Zambry dan Kak Midah - bersedialah masuk penjara!

Zambry MB Kudeta Perak berkata tindakan yang dibuat oleh 27 ADUN Pakatan Rakyat kelmarin (mengadakan persidangan di Hotel Heritage) sekadar menimbulkan kekeliruan kerana walaupun mendakwa persidangan yang dijalankan oleh kerajaan negeri sebelum ini (7 Mei, 2009) tidak sah tetapi mereka tetap menghadirinya.

Zambrylah yang keliru dan cuba nak kelirukan rakyat.Bahawa sidang DUN pada 7 Mei 2009 itu sebenarnya tidak sah dari segi proses penyingkiran Sivakumar dan perlantikan Ganesan sebagai Speaker kerana sebarang resolusi sebelum pembukaan rasmi Dewan adalah salah di sisi undang-undang, batal dan tidak sah- itu peguam Thomas kata!

Sidang DUN Perak terpaksa diadakan di Hotel Heritage kelmarin setelah dihalang polis daripada masuk ke bangunan SUK.

Persidangan tersebut telah menamakan Dr Zambry, Datuk Hamidah Osman, Hee Yit Foong dan Speaker Haram Ganesan sebagai 'banduan' dengan hukuman penjara beberapa bulan dan denda ratusan ribu Ringgit Malaysia.

Itulah sebenarnya yang buat Zambry, Kak Midah dan lain-lain tu terkedu!Khabarnya malam kelmarin mereka tidak dapat lelap memikirkan apa yang akan terjadi apabila Umno/BN tumbang nanti.

Speaker Datuk R. Ganesan pula membuat kenyataan bahawa persidangan yang dipanggil itu adalah tidak sah kerana Sivakumar bukan lagi Speaker.

Alahai Ganesan rakyat tidak lupa , sebaik sahaja Raja Muda habis bertitah, dewan terus ditangguhkan oleh anda (Speaker Haram) tanpa membahaskan ucapan tersebut seperti mana biasanya.

Apakah sah perlantikan anda yang dibuat sebelum persidangan dibuka rasmi oleh RM? Bagaimana anda, oi Ganesan , yang bukan seorang Adun boleh masuk kedalam dewan? Ada sesiapa yang boleh tolong jelaskan?

Zambry menjelaskan bahawa sidang DUN tidak perlu diadakan tergesagesa kerana masih mempunyai masa selama enam bulan berbanding sidang terakhir yang diadakan pada 3 Mei lalu.(7 Mei lalu – tarikh sebenar)

Maka benarlah khabar yang sedang beredar, DUN Perak akan bubar pada 29 November ini? Maka bersedialah kamu wahai banduan-banduan VIP untuk masuk penjara selepas pembubaran DUN nanti .

1 comment:

  1. deme udah terdesak tue yg gn polis tue..lagipun zambri hanya mb bg puak umno jer tp tidak majoriti rakyat perak..mmg mamat nie tak tau malu perasan sendiri jer..g maner pun polis ngekor ..ape barang...tak berani nak berdepan rakyat tpberlagak jd mb ..

    ReplyDelete