Monday, March 29, 2010

Hoi polis! tangkaplah Ganesan itu!


Berikutan dengan laporan polis yang dilakukan oleh Ganesan yang mendakwa Sivakumar telah menyamar sebagai Speaker, pihak polis telah memanggilnya untuk memberi keterangan disini pada jam 12.00 tengahari.

Apa punya bengap polis kita ni! Bertindak cepat tapi tidak tepat! Takanlah tidak tahu yang mana satu yang menyamar sebagai speaker? Terlalu seronok dapat gaji baru hingga tidak tahu membezakan yang mana satu 'mutiara ' dan yang mana satu biji mata kucing!

Oh lupa! Ketua mereka hanya lulusan diploma sahaja, tapi ngaku ada ijazah konon.... padanlah.

Sepatutnya polis kena tangkap Ganesan itu. Semasa persidangan DUN pada 7 lepas dulu tu, polis Perak telah melarang orang awam daripada berada berhampiran bangunan SUK dalam lingkungan 300 meter kalau tak silap.

Beberapa anggota parlimen Pakatan Rakyat yang mendapat jemputan Speaker Sivakumar untuk hadir pun tidak dibenarkan masuk.

Tapi bagaimana Ganesan ini boleh masuk kedalam dewan? Dia bukan ahli dewan dan bukan petugas di bangunan SUK? Kenapa polis tidak tangkap Ganesan ini ?

Malahan, yang paling melucukan, macam mana Ganesan ini boleh dilantik sebagai speaker? Persidangan belum diresmikan , mesyuarat belum bermula ....Hoi polis! tangkaplah Ganesan tu!

2 comments:

 1. biasa la perangai kerajaan haram jadah.
  MB haram.
  Speaker anak haram.
  polis tak leh tangkap sebab nak tanya mahkamah dulu boleh ka dak tangkap.sebab kerajaan haramjadah ni mahkamah yang bagi,apa-apa pun keputusan semua kena refer kat mahkamah UMNO dulu.

  ReplyDelete
 2. gaji dan elaun polis dah naik la, kerajaan umno yang naikkan mestilah kena ikut perintah tuannya,umno ingat harta negara ni mal bapak depa yang punya pasai tu depa suka hati nak songlap duit rakyat malaysia,tapi ramai lagi orang malaysia yang banggang memuja umno munafik ni,peringatan kepada pihak polis yang beragama islam, jalankan tanggungjawab kamu sengan amanah yang diberikan kerana Allah melihat segalanya,ingatlah pendapatan kamu itu kemungkinan haram utk keluarga jika tiada amanah dalam tugas kamu.

  ReplyDelete